Administratie uitbesteden hoe handig is dat?

Het uitbesteden van de administratie is het beste wat je als ondernemer kunt doen. Het kost je wat geld, maar het verdient zich in alle opzichten terug. Een gedegen administratie doe je er namelijk niet even bij. Dat is namelijk vakwerk.

Het kost je als ondernemer erg veel tijd

Doorgaans begin je een onderneming om te ondernemen. Om je bedrijf groter te maken en om successen te vieren. Je begint geen bedrijf om de hele dag te administreren. Toch is dat aan de orde van de dag. Ondernemers zijn heel erg veel van hun kostbare tijd kwijt met de boekhouding. En dat is jammer, want dit gaat nadrukkelijk ten koste van de eigen onderneming. Een beter idee is het dan ook om de administratie uit te besteden aan Administratie Rotterdam.

Bron: https://www.booky.nl/administratie/

De administratie doe je er ‘niet even bij’

De administratie? Ach, die doe je er wel even bij. Dat is wat veel mensen denken als ze een onderneming beginnen. In de praktijk blijkt dat echter lastig. En dan niet alleen vanwege de tijd die je er aan kwijt bent, maar zeker ook omdat de benodigde expertise ontbreekt. En bovendien worden de werkdagen wel erg lang als je in de avonduren nog op je zolderkamer met de administratie aan de slag moet. Voornaamste nadeel aan het zelf administreren is echter dat je amper nog tijd hebt voor dat waar jij juist goed in bent: ondernemen.

Voorkom boetes en schakel een specialist in

Door te kiezen voor de specialisten van Administratie Rotterdam heb je die tijd wel. Bovendien voorkom je conflicten met de Belastingdienst. De administratie geldt aks basis voor de belastingaangifte. Is je administratie vanwege tijdgebrek onvolledig en dus niet binnen een redelijke termijn te controleren, dan kun je als ondernemer tegen flinke boetes aanlopen. De Belastingdienst bepaalt dan zelf de omzet en in eerste instantie ben je dan gewoon verplicht de verschuldigde belasting vast te stellen. En dat moet je altijd zien te voorkomen.

De gehele administratie of slechts delen uitbesteden

Je kunt de gehele administratie uit handen geven, je kunt er eveneens voor kiezen om delen van de administratie uit te besteden. Dat is aan je zelf. Bovendien kan heel erg veel tegenwoordig online. Wil je als ondernemer echt groeien, dan moet je de handen vrij hebben om te kunnen ondernemen. Zaken doen met Administratie Rotterdam is dan ook het beste wat je kunt doen. De specialisten kunnen ontzorgen en maken je weer echt ondernemer. Bovendien geven ze je gevraagd en ongevraagd advies en ontwikkelen ze zich vaak gaandeweg als steun en toeverlaat.