Waarom je als Nederlandse werknemer Engels wil leren

Herken je dit? Komt net die leuke internationale klant die je al tijden wilt binnenhalen precies aan jou een vraag stellen. Dit is je kans om een goed visitekaartje af te geven. De vraag is niet moeilijk, en je weet ook nog het antwoord! Maar hij of zij spreekt alleen Engels. En jij komt niet verder dan: “Ehm, houw doe joe say dat in English?”

Gemist kans! Voor deze en vele andere situaties wil je altijd voorbereid zijn door je basis in het Engels goed op orde te hebben. Zelfs na de Brexit blijft het Engels een belangrijke taal. Nederland is en blijft een klein land met enorme potentie. Maar om ook buiten de landsgrens klanten te werven is het verstandig om de Engelse taal te leren spreken. Beter nog dan het gemiddelde huis-tuin-en-keuken Engels dat veel Nederlanders wel beheersen, is het de moeite waard om je zakelijke Engels op te poetsen via een taalinstituut. Dan heb je daarna net dat streepje voor! 

3 redenen om zakelijk Engels te leren 

1: Een nieuwe taal leren maakt je slimmer 

Onderzoek laat zien dat kennis van meerdere talen samenhangt met beter redeneren, sneller probleem-oplossen en creativiteit. Dit gaat je in alle elementen van je leven helpen. Zowel in je carrière als in je privéleven. 

2: Vergroot je afzetmarkt: Engels is overal

Van Hollywood tot Hilversum, en van hier tot Tokio. Overal kun je terecht met de Engelse taal. Dus heb jij producten die het goed doen op de internationale markt? Dan kun je door jezelf en je product te verkopen in het Engels een zeer groot afzetmarkt veroveren. Heb je juist een bedrijf dat specialistische werknemers zoekt? Ook dan kun je het beste je Engelse taal inzetten. Het is simpelweg de taal van internationale zakelijke markt. 

3: Het is de taal van het internet

Wil je ook online jezelf profileren? Dan kun je zeker niet om het Engels heen. Op veel van de populairste websites is Engels de voertaal. Om je online sterk neer te zetten is het goed beheersen van de Engelse taal daarom een must. 

Hoe versterk jij jouw zakelijk Engels? 

Simpel. Volg gewoon een cursus zakelijk Engels. Hiervoor hoef je niet eens mijlenver te zoeken. Zoek een goed taalinstituut en vaak kun je vanuit je thuiswerkplek direct aan de slag om en de Engels taal leren. Vaak ontvang je ook nog een certificaat achteraf wat goed staat op je CV of je LinkedIn profiel.

Dus zoek snel een taaltraining die bij jouw werksituatie past en stoom jezelf klaar voor de wereldwijde Engelse markt! Best decision ever! Klik hier voor meer inspiratie.