Een one note training als onderdeel van efficiënter werken

Tegenwoordig worden diverse trainingen aangeboden op het gebied van computersystemen, hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de bekende Outlook training. De Outlook training van het moment is de training one note. Veel organisaties bieden hun administratief personeel deze training aan, omdat je zo efficiënt mogelijk te werk kunt gaan en je papieren kladblok vervangen wordt door de one note.

one note

Dit programma is gratis en maakt onderdeel uit van Office 365 in Windows en bestaat uit een digitaal notitieblok waarin jij je aantekeningen kunt maken en kunt ordenen om alles bij elkaar te houden in 1 systeem. Het notitieblok heeft vele functies, wat niet alleen het maken van aantekeningen betreft, maar ook het plaatsen van afbeeldingen en/of tabellen. Het programma zorgt ervoor dat je efficiënter aan het werk kunt gaan, dan wanneer je her en der op je bureau notitieblaadjes hebt liggen en die nog moet gaan ordenen. Door dit digitaal te verwerken, bespaart het je een hoop tijd.

Training one note

Tijdens de training komen diverse aspecten naar voren. Zowel theoretisch alsmede praktijk worden behandeld. Je krijgt een uitgebreide voorlichting over wat je kunt verwachten van one note en waar je bepaalde functies kunt vinden en hoe je hiermee uit de voeten kunt komen. Hierbij denkend aan bijvoorbeeld documenten en mailberichten in jouw notitie verwerken, actielijsten maken en delen met anderen, jouw notitieblok delen met anderen en een overzichtelijk geheel te maken door middel van het programma te gebruiken. Kortom, een training waarbij je alle ins en outs krijgt te horen over hoe handig het is om het programma te gebruiken en hoeveel tijd het je bespaart.

De voordelen

Het grootste voordeel van het gebruik, is dat je alle notities erin kwijt kan. Zo raak je geen notities onverhoopt kwijt in de drukte van de dag en kun je ze altijd terugvinden in Outlook. Daarnaast kun je met je collega’s samenwerken door jouw notities met anderen te delen. Je kunt de notitie mailen of collega’s toegang geven tot jouw notitieblok. Dit is de manier om samen notities te maken en elkaar aan te vullen indien dit nodig is. Je kunt zelf de indeling van de notities aanmaken, wat zorgt voor orde en gemak.

Ondanks dat je heel veel kunt bereiken door het programma te gebruiken, is dat het sommige mensen kan afschrikken wat je ermee kan doen. Door de vele mogelijkheden, kun je het overzicht kwijtraken en dan alsnog overstappen op pen en papier.Meer weten? Klik hier!