Een entresolvloer geeft je extra ruimte

Je magazijn kan wel wat extra opslagcapaciteit gebruiken, maar je hebt geen zin om op zoek te gaan naar een grotere ruimte? Dan is een entresolvloer of tussenvloer, een betaalbare oplossing voor jou. Entresolvloeren zijn leverbaar in verschillende afmetingen en vormen en kunnen op korte tijd boven je bestaande vloer worden geplaatst. Op die manier kan je zelfs een verdubbeling van je beschikbare vloeroppervlakte bekomen en wordt de hoogte van je ruimte ten volle benut.

Waar kan je een entresolvloer plaatsen?

Een tussenvloer is toepasbaar in elk branche: magazijnen, winkels, showrooms, kantoren, fitnessruimtes en sportscholen. Grote overspanningen zijn mogelijk, waardoor hinderlijke kolommen op de werkvloer beperkt blijven. De opbouw van een tussenvloer wordt gedaan met modulaire componenten en gaat relatief snel vooruit. Hierdoor blijven de montagekosten beperkt en heeft het zo min mogelijk effect op je dagdagelijkse bedrijfsvoering. Zelfs leidingen en elektra zijn direct verwerkbaar in de vloer.

De modulaire componenten zijn verkrijgbaar in enkele standaard RAL-kleuren, maar ook andere kleuren zijn mogelijk. Zo kan je je tussenvloer mooi laten aansluiten bij je interieur of je laat zelfs je bedrijfskleuren erin terugkomen.

Je tussenvloer groeit mee met je bedrijf

Denk je aan een uitbreiding of ga je verhuizen? Geen probleem. Entresolvloeren zijn een opzichzelfstaand systeem en zijn dus steeds te demonteren en elders weer op te bouwen. Je neemt je vloer dus gewoon mee als je verhuist. Veel bedrijven die zich specialiseren in tussenvloeren nemen deze werkzaamheden ook op zich.

Je kan je vloer ook steeds vergroten of uitbreiden met trappen, leuningen, palletopzetplaatsen, enz. Zelfs aangepaste verlichting behoort tot de mogelijkheden. Heb je behoefte aan extra kantoor- of kantineruimte? Systeemwanden en plafonds zijn hiervoor uitermate geschikt.

Wat kost een tussenvloer?

Omdat elke tussenvloer verschillend is, bestaat hiervoor geen pasklaar antwoord. Vanzelfsprekend hangt er veel af van de gebruikte materialen. Hiervoor moet rekening worden gehouden met de beschikbare ruimte, grootte van de vloer, benodigde draagkracht en of er een grote overspanning nodig is. Natuurlijk zullen accessoires als een trap of leuning ook hun prijskaartje hebben. Maar een tussenvloer zal toch aanzienlijk minder kosten dan een verbouwing of nieuwbouw. Het is zelfs zo dat gezien de lage kosten per m² een investering in een tussenvloer meestal binnen de twee jaar is terugverdiend!

Is een nieuwe tussenvloer toch boven budget, dan kan je ook op zoek naar een gebruikte tussenvloer. Door het gebruik van modulaire componenten kan ook een gebruikte vloer aan jouw noden worden aangepast. Om problemen te voorkomen, is het best om ook hiervoor een ervaren plaatser aan te spreken.Meer informatie nodig? Klik dan gewoon hier.