Een zakelijke lening voor ondernemers

Ben je een ondernemer en wil je groeien? Investeren of uitbreiden kost geld, de meeste ondernemers hebben dit geld niet zomaar op hun zakelijke rekening staan. Een beetje extra financiële ruimte is daarbij zeer prettig. Naast spaargeld of een externe investeerder kan een zakelijke lening de ideale oplossing zijn. Een zakelijke lening is een snelle manier om vermogen aan te trekken, zodat je door kan met je geplande bedrijfsplannen. Overstappen.nl helpt je bij het vergelijken en zoeken van de beste zakelijke leningen.

Zakelijke leningen vergelijken loont

Overstappen.nl vergelijkt de meest bekende en betrouwbare zakelijke kredietverstrekkers nadat jij de vergelijker hebt ingevuld. Zakelijke kredietverstrekkers vergelijken loont want de rentepercentages en voorwaarden van zakelijke leningen lopen sterk uiteen. Daarnaast is iedere onderneming en ieder bedrijfsplan anders en vergt dus vaak ook een ander soort lening. Het afsluiten van een lening is daadwerkelijk maatwerk en wat voor jouw buurman een goede zakelijke lening is, hoeft voor jou zeker niet de beste te zijn.

Financiering voor ondernemers

In veel gevallen kun je ook een zakelijke lening afsluiten bij je huidige bank. Echter betaal je in tegenstelling tot gespecialiseerde zakelijke kredietverstrekkers bij de grootbank vaak een veel hogere rente voor je geld lening. Daarnaast richten banken zich minder op het midden- en kleinbedrijf dan de zakelijke kredietverstrekkers. Wanneer je een zakelijke lening afsluit, leen je over een vooraf afgesproken looptijd tegen een voordelig rentetarief een vast bedrag. Een zakelijke lening is een op maat gemaakt product en wordt in één keer op je rekening gestort. Daarna los je iedere maand een gedeelte af.

Waarvoor een zakelijke lening afsluiten?

Je betaalt uiteraard altijd rente over het geleende geld, dus leen nooit meer dan wat je nodig hebt, dat is werkelijk zonde van je geld. Een zakelijke lening is daarom altijd afgestemd op het financieringsdoel dat jouw bedrijf voor ogen heeft. Zo zijn er veel ondernemingen die een zakelijke lening aanvragen voor onder andere het financieren van verbouwingen, apparatuur, transport en personeel door middel van een zakelijke lening. Doorgaans is een zakelijke lening bedoeld voor een eenmalig grote investering waarmee de onderneming snel meer winst kan maken en dus makkelijk de lening kan terugbetalen.

Zakelijke lening aanvragen

Nadat je een financieringsplan hebt uitgewerkt en een vergelijking hebt gemaakt, is dit hét moment om je zakelijke lening aan te vragen. Kijk van te voren alle voorwaarden en gegevens goed na. De aanvraag kun je ook laten verlopen via overstappen.nl zodat je zeker weet dat de kredietverstrekker die je uitzoekt veilig en betrouwbaar is.