Internet sneller maken

Een filmpje downloaden? Klanten aan tafel mobiel laten pinnen? Dat zou niet minuten lang hoeven duren. Veel particulieren en bedrijven kunnen niet zonder een WiFi netwerk. Helaas laat vaak de internet snelheid van het draadloze netwerk te wensen over. U ergert zich aan de trage verbinding en verliest kostbare tijd. Een vereiste van een WiFi netwerk is dat deze consequent een hoge internet snelheid biedt. Het netwerk in de basis goed aanleggen is hiervoor cruciaal. Gelukkig zijn problemen met bestaande WiFi netwerken vaak ook goed oplosbaar. Een trage internet snelheid is vaak met een paar simpele aanpassingen eenvoudig te verhelpen.

Trage internet snelheid? Achterhaal eerst de oorzaak

Verschillende factoren zijn van belang bij het goed functioneren van een WiFi netwerk. De capaciteit, de snelheid, de dekking en de kwaliteit van het signaal zijn onderdelen die van invloed zijn op de internet snelheid. Vermoedt u bijvoorbeeld beperkingen in de capaciteit en dekking van de WiFi? Plaats dan voldoende accespoints op de juiste plekken binnen uw pand. Iedereen kan zo genieten van adequaat internet, ook in de verste hoek van het gebouw.

Wat kunt u zelf doen om de internet snelheid te verbeteren?

Het modem zet u op een plek waar hij vrij staat van storende elementen. Zet het modem dus niet in de buurt van elektrische apparaten of in een afgesloten kast. Het simpelweg resetten van het modem werkt soms ook om de internet snelheid omhoog te krijgen. Let ook op andere apparaten die straling uitzenden, zoals bluetooth apparatuur, videobewakingssystemen of babyfoons. Schakel deze apparaten uit om te testen of ze het WiFi signaal belemmeren of plaats ze eens wat verder van uw modem.

Een WiFi versterker gebruikt u om het bereik van het modem te vergroten. Het WiFi signaal wordt zwakker wanneer het door muren en plafonds zijn weg moet vinden. Een versterker helpt het signaal een handje. Vooral wanneer veel apparaten gebruik maken van het draadloze internet is een versterker een uitkomst.

Iedereen gebruikt draadloos internet, dus ook uw buren! Het zou goed kunnen dat de signalen van de netwerken in uw buurt elkaar in de weg zitten. Er wordt nog veel gebruik gemaakt van de 2,4 gigahertz frequentie. Dit betekent grote drukte op deze frequentieband. U verbetert de snelheid van uw internet aanzienlijk wanneer u de capaciteit niet hoeft te delen. Overschakelen naar de 5 Ghz band is dan een oplossing. Het plaatsen van extra accespoints kan hierbij wel noodzakelijk zijn. Vanwege de kortere golflengte van de 5 Ghz heeft het signaal meer moeite met het passeren van muren en plafonds.

Schakel een professional in voor gegarandeerde snelle WiFi

U bent pas echt verzekerd van een goed functionerend WiFi netwerk wanneer u een professional van MetaWiFi inschakelt. Zij voeren metingen uit en analyseren het radiosignaal met behulp van geavanceerde computermodellen. Dit levert inzicht op in de capaciteit van het netwerk, eventuele storingsbronnen en het benodigd aantal accespoints. Een adviesrapport over een optimale inrichting van het WiFi netwerk en de benodigde materialen helpen u op weg. U verliest geen kostbare tijd meer en kunt gaan genieten van betrouwbaar en snel internet.