Folderrek

Het presenteren van foldermateriaal is niet altijd even gemakkelijk. foldermateriaal is er in veel verschillende afmetingen wat het nog eens extra lastig maakt. Maar met de juiste presentatie is het toch eenvoudig foldermateriaal goed te presenteren. Zo zijn er voor de verschillende formaten folders verschillende formaten folderrekken. De meest voorkomende zijn a4, a3 en a2. Voor deze gestandaardiseerde formaten zijn genoeg folderrekken te vinden. Nadat je het formaat van de folder hebt vastgesteld is het van belang te weten hoe deze te presenteren. Dit kan los staand in de ruimte, tegen de muur of zelfs in een carrousel zijn.
 

los staand folderrek

Een los staand folderrek het meest voorkomend. Deze rekken kenmerken zich door een voet die het rek stabiliteit geeft. Daardoor is het ook verplaatsbaar en flexibel in te zetten in bv wachtruimtes of beurzen. Boven de voet zit het gedeelte dat de folders in positie houdt. Deze bakjes kunnen van kunststof of metaal zijn. Met transparant kunststof bakjes komt een folder het mooiste uit. Ook met een  houder van metaaldraad blijft de presentatie transparant.
&

Folderrek muur

Een andere manier van presenteren is de muur of wand presentatie. Deze wijze van presenteren is vooral geschikt voor een permanente presentatie. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een makelaar die zijn huizen folders presenteert. Er zijn verschillende manieren om folders te presenteren op een wand. De meest voorkomende is een rails die op de muur wordt geschroefd en vervolgens voorzien kan worden met folderhouders. Dit systeem is uit te breiden naar wens. Een ander veel gebruikt systeem werkt d.m.v. lange staal draden die aan het plafond bevestigd kunnen worden. Tussen deze draden worden dan de houders geplaatst. Ook dit systeem is eenvoudig uitbreidbaar en in indeling flexibel in te delen.

Folderrek opvouwbaar

Wanneer draagbaarheid belangrijk is kan je niet om het opvouwbare folderrek heen. Dit type folderrek is door scharnieren op te vouwen tot een zeer compact pakket. Meestal is het rek opgebouwd uit aluminium om het gewicht zo laag mogelijk te houden. Door het compacte formaat zijn deze rekken bij voorkeur geschikt voor beurzen en tijdelijke presentaties. De meeste opvouwbare folderrekken worden geleverd met een stevige opbergtas. Handig om het rek goed beschermd te vervoeren en op te bergen.