Voor authentieke herenschoenen kies je Magnanni

Mijn favoriete paar schoenen die ik in de kast heb staan zijn herenschoenen van Magnanni. Ik ben gek op nette herenschoenen en heb dan ook aardig wat paren in de kast staan. Toch overtreft dit paar geen enkel ander. De geschiedenis achter het merk en de zorgvuldigheid waarmee elke schoen gemaakt is straalt van de schoenen af. Dat is voor mij de reden waarom dit mijn lievelings paar schoenen is!

Waar komt het merk Magnanni vandaan?

Het merk is in 1954 in Spanje opgericht. 5 mannen hadden een droom om mooie heren schoenen te ontwerpen. Vanuit een van hun woonkamers in Almansa is toen het merk ontstaan. Het merk staat voor modebewust zijn. De stijl van de schoenen is erg formeel en smaakvol, en om het mode aspect van hun merk door te laten werken hebben ze ook accessoires. Naast schoenen ontwerpen ze bijvoorbeeld riemen, die bij elke herenschoen passen. Deze combinatie van stijlvolle schoenen met een matchende riem maakt van elke outfit een plaatje. Wat de schoenen al decennia lang een succes maakt is dat het bedrijf van vader tot zoon wordt overgedragen. Zo blijft de ambitie en de stijl binnen de familie, en blijft het merk daardoor authentiek.

Wat voor schoenen ontwerpen ze?

Magnanni ontwerpt klassieke herenschoenen, of met veters of met gespen. Wat de designs zo speciaal maken is dat de schoenen van het beste leer gemaakt worden, en elke schoen ook handgemaakt is. Daarnaast vormen ze de schoenen met de hand. Magnanni was het eerste schoenenmerk ter wereld die schoenen met de hand gingen verven. Het leer voor de schoenen is persoonlijk uitgezocht en ze gebruiken alleen de hoogste kwaliteit leren. De schoenen die ze ontwerpen zijn daarmee one-of-a-kind.  

Wat maakt de schoenen van Magnanni zo uniek?

De schoenen van Magnanni zijn zo uniek omdat ze stuk voor stuk zorgvuldig met de hand gemaakt zijn. De eerste schoenen van het merk die over de toonbank gingen waren al handgemaakt, en elke volgende generatie eigenaars heeft de techniek van het schoenmaken van zijn vader geleerd. Handgemaakte schoenen vereisen veel techniek en geduld, en daar is liefde en passie voor nodig. Deze liefde en passie zie je terug in elk paar schoenen die Magnanni ontwerpt. Elk nieuw design wordt ontworpen om nog klassieker en luxueus te zijn dan de vorige, en daarmee is elke schoen een verbetering. Daarnaast ontwerpt het merk ook op verzoek van klanten zelf. En daarmee gaan ze heel diep. De designers zien contact met cliënten niet alleen als business, maar vormen echt een emotionele connectie. Deze connectie zien de designers als essentieel voor een succesvol design.