Van Zoetermeer naar Rotterdam, hoe kan dit het beste?

Ik heb weinig ervaring met verhuizen en daarom ga ik u mijn proces van verhuizen in het kort vertellen, daarna wat er beter kon naar mijn mening en natuurlijk wat er goed ging. Bent u ook iemand die binnenkort gaat verhuizen kunt u hier goed lezen over wat u het beste kunt doen en wat van mijn fouten leren!

Ons verhuisproces!

Het begon natuurlijk bij het moment dat wij ons oude huis verkocht hadden en natuurlijk een nieuw huis gekocht hadden! Wij waren zo blij als koppel dat we nu eindelijk ons huisje hadden gekocht waar we een gezinnetje konden starten, leuk tuintje onderhouden en natuurlijk een leuk hondje! Wij vinden het zo leuk, daarom maak ik dit artikel ook!

We begonnen natuurlijk met het uitkiezen van een verhuisbedrijf uit Zoetermeer om te verhuizen naar Rotterdam. Uiteindelijk hadden we een bedrijf gevonden die ons had toegezegd dat ze alle spullen konden verhuizen binnen 1 dag als wij van tevoren alles klaar hadden staan. Wij gingen met hun in zee en daarom zijn we een week van tevoren met het inpakken van al onze spullen.

Dit was een hels karwei, we hadden redelijk veel spullen en daarom moesten we veel tijd besteden aan het inpakken. Het begon bij het uitzoeken van wat er wel en niet mee ging naar de nieuwe woning. Dit is een belangrijke stap omdat het heel erg scheelt of 100% van de spullen meeneemt of 80% en dan alles wat mee moet mee gaat en de rest weg gegooid wordt. Wij hadden elke kamer van het nieuwe huis ingedeeld in kamer A tot en met G. Op elke doos die wij inpakte schreven wij een letter vanwaar de doos moest komen in het huis. Dit scheelde ons heel veel tijd bij het uitpakken van alle dozen en het inrichten ervan.

Tijdens het verhuizen hadden wij ons hondje en ons kleine meisje bij mijn ouders gebracht zodat wij onze aandacht konden focussen op de verhuizing. Wij hielpen met het brengen van de dozen voor de verhuiswagen en natuurlijk het weer uitruimen van de wagen.

Wat ging er goed en fout?

Wij vonden het heel goed gaan over het algemeen maar natuurlijk waren er genoeg dingen die wellicht beter konden. Om te beginnen hadden de verhuizers heel goed ingeschat hoelang ze bezig zouden zijn met het verhuizen van al onze spullen. Ook was er niks kapotgegaan en daar waren wij wel erg blij mee! De communicatie kon voor ons idee nog wel wat beter, de verhuizers hadden natuurlijk een heel plan met hoe ze zouden gaan doen maar dat was nauwelijks met ons gecommuniceerd en daarom liepen wij als koppel vaak beetje in de weg, maar dat werd al snel weer uit de weg geholpen.