Wat zijn de SEO trends in 2018?

Hoe makkelijk je ook je website SEO-vriendelijk kan maken door het zelf te doen of iemand te laten helpen, is het een techniek die constant veranderd. Wat zijn dan de trends voor dit jaar?

1.

Allereerst is voice search een sterk groeiende trend. Het was al populair in 2017, maar in 2018 zal dit nog meer worden. Het is niet alleen sneller, je kunt je zoekopdrachten ook specifieker maken. Doordat mensen de voice search optie meer gaan gebruiken, zul je je website misschien aan moeten passen zodat de teksten meer lijken op spreektaal.

2.

Daarnaast heeft Google ook aangekondigd dat de snelheid van je website meetelt in de rank die je website ontvangt. In deze tijden, waar mensen het altijd druk hebben, is een snelle website cruciaal. Als je website traag is, zullen mensen na een aantal seconden weg zijn en op zoek gaan naar een andere site die ze wel kunnen helpen.

3.

En de mobiele telefoons worden belangrijker! Volgens de website mention.com, is 57% van het internetgebruik via de mobiele telefoons. Daarom is het heel belangrijk om je website mobielvriendelijk te maken. Als de site zich niet aanpast aan het kleine scherm van een mobiele telefoon, kan dit als een sterk minpunt worden ervaren.

4.

Snippets zijn ook een trend in 2018. Dit zijn kleine blokjes informatie die meestal een snel antwoord op een vraag beantwoorden. Het kan ook informatie bevatten waar mensen naar op zoek zijn, zoals een FAQ. Er zijn verschillende vormen van snippets. Als je de snippets een goede structuur geeft, zullen ze goed in de lijst weergegeven worden.

Aanbevolen:
Swaans Communicatie en Teksten
Adres: Bruijellestraat 4, 5048 AE Tilburg

Provincie: Noord-Brabant

Telefoon: 013 460 0339
Afspraken: https://www.swaanscommunicatie.nl/

5.

Rekening houden met het seizoen en feestdagen is ook een opkomende trend. Door het jaar heen zullen niet veel mensen zoeken naar bloemen voor valentijnsdag, maar dat verandert drastisch wanneer deze feestdag dichterbij komt. Je kunt hier rekening mee houden en je website aanpassen om meer verkeer op je website te krijgen. De voordelen hiervan zijn:

  • Weinig competitie, want de rest van het jaar wordt er niet echt naar gezocht.
  • Het kan goedkope content zijn.
  • Het is erg populaire content tijdens de feestdagen en het heeft een kans om ‘viraal’ te gaan.

6.

Visuele content is ook steeds populairder aan het worden. Het internet wordt steeds visueler en daarom hebben Google, Amazon en Pinterest al een goede, visuele zoekmachine ontwikkelt om te proberen deze trend voor te zijn. Een tip hier is om ook video content te creëren, want Google mixt nou ook YouTube content in de lijst van zoekresultaten.

Dit zijn 6 SEO trends die in 2018 relevant zijn. Er zijn er natuurlijk meer, maar als we ze allemaal zouden benoemen, ben je over 4 uur nog niet klaar met lezen! Ben je op zoek naar SEO in Ede? Neem dan contact op.