Waarom 65+ werk zo belangrijk is

Doorwerken na je pensioen? Het klinkt misschien als een vermoeiende gedachte, maar de waarheid is dat het steeds meer gebruikelijk wordt voor mensen om na hun pensioen nog steeds te werken. De 65+ werksector groeit snel en met goede reden. Natuurlijk zijn er verschillende redenen waarom een persoon deze stap wil zetten, maar wat is 65 plus werk precies en waarom is het zo belangrijk? Laten we het uitzoeken.

Wat is 65+ werken?

65+ werken is gericht op het aanbieden van banen aan oudere volwassenen boven de leeftijd van 65. Met dit type werk kunnen ouderen hun vaardigheden blijven verbeteren en hun creativiteit en ideeën blijven delen. Hoewel veel bedrijven nog steeds geloven dat mensen boven de 65 hun beste jaren hebben gehad, biedt het 65 plus werk hen echt een kans om hun potentieel te benutten en geld te verdienen terwijl ze genieten van hun gepensioneerde levensstijl.

Waarom is het zo belangrijk?

De 65 plus sector brengt veel voordelen met zich mee voor alle betrokken partijen; senioren, bedrijven en samenleving als geheel. Enerzijds wordt er meer financiële stabiliteit geboden aan ouderen die niet in staat zijn om volledig afhankelijk te zijn van sociale voorzieningen of andere bronnen van inkomen. Anderzijds help je bedrijven door meer diversiteit in de arbeidsmarkt te creëren en je helpt de samenleving door investeringen in onderzoek, ontwikkeling en technologie te stimuleren. Dit alles draagt bij aan economische groei op lange termijn.