De verschillen tussen entresolvloeren en verdiepingsvloeren lees je hier!

Houten vloer

Entresolvloeren en verdiepingsvloeren

Dit soort vloeren vindt je vaak terug binnen bedrijven, maar kan ook rustig voor thuis gebruikt worden als je bijvoorbeeld een kantoor aan huis hebt. Dit type vloeren is ook onder te brengen bij de verdiepingsvloeren, waarbij je extra opslagruimte kunt creëren binnen de ruimte die je hebt. Deze vloer bestaat uit een zelfdragende constructie dat vaak gemaakt is van staal. De afwerking bestaat uit vloerpanelen die vaak van hout zijn gemaakt. Binnen bedrijven worden entresolvloeren gebruikt om goederen op te slaan. Hierbij denkend aan bijvoorbeeld productiehallen. Je kunt ook denken aan het creëren van extra winkeloppervlakte en binnenhuis in kantoor ook extra ruimte dat je kunt gebruiken door het toepassen van het type vloer. Uiteraard moet het soort bedrijf dat je hebt wel over een bepaalde hoogte beschikken, zodat je de vloer kunt aanleggen.

Voordelen gebruik


Er zitten diverse voordelen aan het plaatsen van het type vloer. Zo hoef je als bedrijf of eigenaar van je woning geen extra ruimte buitenshuis te huren om je opslag van producten te regelen. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten wanneer je het vergelijkt met de aanschaf van de vloer. Je hebt het bedrag dat je uitgeeft aan de vloer namelijk zo terugverdiend. Ook hoef je niet te denken aan nieuwbouw om extra ruimte te krijgen voor je opslag van producten en kun je de hoogte van het gebouw/woning waar jij je in bevindt, optimaal benutten door met de vloer de hoogte in te werken. Daarnaast is het een groot voordeel dat de vloer op een makkelijke manier uitgebreid kan worden om nog meer ruimte te cre毛ren. Mocht het zijn dat jij je opslagruimte wilt verplaatsen naar een ander gedeelte van het bedrijf en/of kantoor aan huis, dan kan de vloer gemakkelijk gedemonteerd worden, want het is een opzichzelfstaand systeem. Op een andere locatie kun je dan weer de vloer monteren. Als laatst te benoemen voordeel is dat de vloer uit ijzersterk materiaal bestaat, waardoor de belastbaarheid tot wel 1500 kg per m2 bereikt kan worden.

Toepassing


Entresolvloeren en dus eigenlijk verdiepingsvloeren worden voornamelijk toegepast in grote bedrijven waar veel productie opgeslagen moet worden als voorraad. Het kan ook voorkomen dat je een kantoor aan huis hebt en veel opbergruimte nodig hebt. Met het type vloer zoals hierboven omschreven kom je dan al een heel eind. Het mooiste zou zijn als je flink de hoogte in kunt om zoveel mogelijk producten op te stallen.