Verschillende fefco types

Het kan soms verwarrend zijn als je kartonnen dozen gaat vergelijken. Om hier meer duidelijkheid en eenduidigheid in te creëren zijn de fefco-codes in het leven geroepen. Deze standaardisering zorgt ervoor dat je eenvoudig kan bepalen om wat voor doos het gaat. De bekendste soorten zijn, onder andere, de fefco 0201, fefco 0203, fefco 0409 en fefco 0427. Hieronder lees je meer over wat deze types precies inhouden.

De fefco 0201 staat beter bekend als de Amerikaanse vouwdoos. Deze doos is een vouwdoos waarbij de kleppen op de bovenkant en onverkant los van elkaar sluiten. Dit zorgt ervoor dat de doos eenvoudig en snel gevouwen kan worden. Deze doos is met name geschikt voor wat lichtere tot middelzware producten. Bij partijen als Superdoos kan je online direct je prijs berekenen voor fefco 0201 dozen.

Fefco 0203

De fefco 0203 is een net ander type vouwdoos dan de fefco 0201. Het vouwpatroon is hetzelfde, behalve bij de kleppen: deze overlappen elkaar, in plaats van dat ze op elkaar aansluiten. Hierdoor is deze doos beter geschikt voor zware voorwerpen.

Fefco 0409

De fefco 0409 is een wikkeldoos en is ideaal voor platte voorwerpen. Dit kan gaan om bijvoorbeeld een boek, maar ook voor grotere platen is dit een geschikte verpakking. Door de vouwvorm zijn deze dozen bijzonder stug en klein. Het kan soms wel een behoorlijke puzzel zijn om de vouw goed te krijgen.

Fefco 0427

De fefco 0427 is een postdoos welke ideaal is om pakketjes mee te versturen. Deze doos is gemaakt om zo min mogelijk schade te vangen tijdens de verzending. Bovendien kan een fefco 0427 door de brievenbus als je de afmetingen hiervoor juist maakt. Men spreekt dan van een brievenbusdoos.