Zo ga je efficiënt om met de ruimte in je winkel

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat er vele nieuwe kansen te pakken liggen. Veel bedrijven zijn vaak bezig om veel veranderingen te brengen in het begin van het jaar, om zo een goede start te maken en nog beter uit te pakken. Hier past het opnieuw inrichten van de winkel ook goed bij. De winkelinrichting is een van de belangrijkste zaken als een retailer. Hoe zorg je er voor dat je de ruimte van je winkel efficiënt benut? Maatwerk winkelconcept, lampen zoals Zylinder uniek ontworpen, brede schappen…dit zijn een van de vele ingrediënten die zorgen voor een efficiënt ingerichte winkelruimte.

Schets erop los: brainstormen en nog meer

Maatwerk winkelconcept, Zylinder uniek ontworpen, brede schappen…ja dat klinkt allemaal heel leuk, maar hoe kan je aan al die dingen beginnen als je niet eens weet hoe je jouw winkel wilt inrichten? Het inrichten van een winkel is niet alleen logica en ‘roeien met de riemen’ die je hebt, maar ook een scheutje psychologie. Het is namelijk wel de bedoeling dat met behulp van je winkelruimte en visual merchandising dat meer producten verkocht zullen worden. Hoe krijg je dus zoiets voor elkaar?

Maatwerk winkelconcept, wat past bij een efficiënte winkelruimte, begint bij het maken van een schets van de ruimte. Niet iedereen heeft namelijk alle ruimte die ze willen, dus je moet alles zorgvuldig invullen. Wat wil je dat jouw klanten zien bij de ingang van de winkel? Hoe wil je hun ervaring creëren? Wat kan hierbij helpen?

De ervaring van de klant telt het meest

Klantervaring zorgt ervoor dat jouw bedrijf vers blijft hangen in de geheugen van je klanten. Schappen, de inrichting van je producten en lampen zoals Zylinder uniek ontworpen kunnen hier goed bij helpen. Denk ook hierbij aan de kleurentheorie en de speling van licht. Al deze aspecten kunnen de ervaring van je huidige en inkomende klanten versterken. Een unieke lamp met een helder licht op je product met Zylinder uniek ontworpen kan al veel doen!