De oplossing voor jouw orderverwerking

De drukke feestmaand komt er weer aan en dat betekent ook dat mensen massaal gaan bestellen. Dit heeft natuurlijk als gevolg dat de orders voor jouw winkel flink toenemen. Op het moment dat de orders flink zijn toegenomen, wordt het ongetwijfeld ook drukker in het magazijn. Het kan een flinke uitdaging zijn om dit hele proces, ook in de drukke feestmanden, goed te laten verlopen. Kies je ervoor om extra werknemers in te zetten of misschien is een uitbreiding van het magazijn automatiseringssysteem een oplossing? Bij de keuze voor een uitbreiding of een verbetering van dit systeem kom je mogelijk uit bij AutoStore. In dit artikel lees je alles over AutoStore en de mogelijke waarde daarvan voor jouw bedrijf. 

AutoStore helpt bij jouw orderverwerking

Doorgaans heeft het automatiseren van de algemene magazijnwerkzaamheden als gevolg dat het volledige proces van de orderverwerking wordt versneld en verbeterd. Het automatiseren van het magazijn resulteert dan ook in een snelle, veilige afhandeling. Daarnaast kunnen medewerkers het proces gemakkelijk controleren en waar nodig verder optimaliseren. Een goede magazijnverwerking levert een direct concurrentievoordeel op. Minder fouten tijdens het picken van de orders, het gemakkelijk beheren van de voorraad en continu beschikbaar. Dit zijn slechts een aantal van de voordelen van AutoStore. 

Alles op maat gemaakt

Een ander voordeel van AutoStore is het feit dat het volledig op maat is gemaakt. Het systeem past dan ook in iedere ruimte en de productiviteit wordt gegarandeerd verhoogd. Het systeem werkt met 5 ‘onderdelen’. Allereerst de grid. De grid is als het ware een railsysteem waar de producten op worden vervoerd. Dit railsysteem is van aluminium. De robots picken en leveren alle goederen door gebruik te maken van de grid. Eventueel kunnen deze robots 24 uur per dag aan de slag en hebben de functie om zelfstandig weer op te laden. De bins zijn de bakken waar alle producten of goederen in worden vervoerd. Dit zijn duurzame bakken en de grootte van deze bins kan verschillen. Het volledige AutoStore-systeem beschikt ook over een controlecentrum. Dit is een compleet overzicht van de volledige infrastructuur binnen het AutoStore-systeem. Tot slot zijn er ook nog ports. Dit zijn als het ware de poorten waar de goederen worden afgeleverd voor verdere verwerking. Er zijn ports met een eenvoudige transportband maar een complexe CarouselPort is bijvoorbeeld ook een optie. 

Stel jouw toekomst veilig met AutoStore

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden met AutoStore of wil je graag meer informatie ontvangen? Kijk dan snel op de website van Element Logic. Zij kunnen de prestaties van jouw magazijn verder ontwikkelen en staan altijd open voor een vrijblijvend contactmoment.