Hoe digital signage werkt voor hotels

Je beslist om een keertje een weekendje weg te gaan en in een hotel te overnachten in een leuke stad zoals Antwerpen. Een leuke stad waar je veel kan beleven en mooie gebouwen kan bekijken. Een hotel uitzoeken die dichtbij het centrum ligt is gelukkig niet al te moeilijk en dus kan je snel boeken. Na het boeken nog even snel een planning in elkaar flansen van wat je allemaal graag wilt zien en doen. In het weekend vroeg weg gaan en aankomen in het hotel met een warm welkom is altijd fijn na een lange reis. Je wordt aan het begin van het hotel vriendelijk begroet door een groot digitaal bordt met een professioneel uiterlijk. Dit geeft je meteen al een goed gevoel en stapt met een dit gevoel het hotel in. Precies het gevoel die de medewerkers willen creëren om je verblijf zo leuk mogelijk te maken. Dat bordt aan het begin van het hotel is een vorm van digital signage om de klant een goed en blij gevoel te geven en de klant ook te betrekken bij het hotel.

Digital signage voor hotels, het creëren van een fijn gevoel

Een hotel wil natuurlijk al voordat je het hotel binnenloopt jou een goed en fijn gevoel geven. Dit doen ze door mooie foto’s met leuke beschrijvingen om de site te zetten waarbij je reserveert. Het reserveren ging dus met een fijn gevoel, en nu je aankomt bij het hotel is het eerste wat je ziet een groot bordt met een welkomst wens erop en het heeft ook nog eens een professioneel en betrouwbaar uiterlijk. Nu ben je al helemaal blij geworden door dat fijne gevoel wat gecreëerd wordt. Het kan ook zijn dat er digitale borden worden gebruikt in het hotel zelf met relevante informatie daarop om de klant wat nieuws te vertellen.


Digital signage software voor een mooie en professioneel uiterlijk

De software die met de speciale digitale borden vaak wordt mee gegeven is makkelijk te gebruiken. Deze software heeft een aantal templates die gebruikt kunnen worden en naar eigen wensen ingevuld kan worden. De kleuren kunnen aangepast worden om de huisstijl in de weergave te krijgen en er kan relevante informatie op de borden worden gezet met een scherpe en duidelijke leesbaarheid. Het is belangrijk om de afbeelding en de tekst goed zichtbaar te maken, zodat er in één oogopslag duidelijk wordt wat de boodschap is. Deze narrowcasting software is een speciaal gemaakte software om een fijne sfeer neer uit te stralen wanneer er dingen worden geprojecteerd op de digitale schermen.

Betrek klanten en bezoekers

Indirect kan je de klanten en bezoekers bij jouw hotel betrekken doormiddel van een slimme inzet van de schermen. Er kan bijvoorbeeld een retorische vraag worden gesteld waar op de volgende slide een leuk antwoord staat. Zo wordt de klant aan het denken gezet op een leuke manier en krijgt hij of zij ook nog eens een leuk of grappig antwoord. Dit zorgt voor een lach op iemands gezicht, samen met het vriendelijke personeel krijgt de klant een echt thuisgevoel.